latinica  ћирилица
18/02/2019 |  13:46 | Аутор: СРНА

Градишка: Пет лица лишено слободе

Припадници Јединице Граничне полиције БиХ Градишка данас су лишили слободе држављанку БиХ чији су иницијали В.М. /32/ јер је утврђено да је потражује Општински суд у Завидовићима због тешке крађе, саопштено је из Граничне полиције БиХ.
Гранична полиција БиХ-хапшење - Фото: СРНА
Гранична полиција БиХ-хапшењеФото: СРНА

У саопштењу се наводи да је В.М. контролисана при изласку из БиХ на граничном прелазу Градишка, након чега је предата Судској полицији из Оџака.

Припадници Јединице граничне полиције Дољани јуче су ухапсили држављанина БиХ чији су иницијали А.Ч. /30/ при изласку из земље на граничном прелазу Црвени Грм јер је установљено да га потражује Суд БиХ због фалсификовања новца, те ће бити предат надлежном органу.

Истога дана, на прелазу Орашје слободе је лишен Д.Х. /38/ при уласку у БиХ јер га потражује Окружно јавно тужилаштво у Бијељини због крађе, па је предат службеницима Полицијске управе Бијељина.

Јединица граничне полиције Брод је у суботу, 16. фебруара, ухапсила држављанку БиХ чији су иницијали М.С. /41/ при уласку у земљу јер је установљено да је потражује Кантонално тужилаштво у Тузли због фалсификовања исправе и предата је припадницима Полицијске управе Живинице.

Припадници Јединице граничне полиције Требиње су у петак, 15. фебруара, лишили слободе мушкарца чији су иницијали Х.К. /50/ приликом изласка из земље на прелазу Зупци јер је утврђено да је за њим Министарство унутрашњих послова /МУП/ Кантона Сарајево расписало потрагу због крађе, те је предат службеницима кантоналног МУП-а.

Јединица граничне полиције Аеродром Сарајево је у суботу, 16. фебруара, приликом провјере путних исправа двојице пакистанских држављана који су у Сарајево стигли летом из Истанбула, открила фалсификоване стикере визе БиХ.

Због постојања основа сумње да је почињено кривично дјело фалсификовање исправе, о догађају је обавијештен тужилац Кантоналног тужилаштва у Сарајеву.

Према његовој наредби, држављанима Пакистана одбијен је улазак у БиХ и истог дана су враћени за Истанбул.