latinica  ћирилица
18/02/2019 |  20:18 ⇒ 20:37 | Аутор: СРНА

Савић и Станивуковићева најбољи спортисти Бањалуке (ФОТО)

Кајакашу Дарку Савићу и атлетичарки Николији Станивуковић вечерас су уручене награде за најуспјешније спортисте у мушкој, односно женској сениорској категорији, у оквиру 17. Избора најбољег спортисте града Бањалука за прошлу годину.
Бањалука: Избор најбољег спортисте града за прошлу годину - Фото: РТРС
Бањалука: Избор најбољег спортисте града за прошлу годинуФото: РТРС

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, који је уручио награду Савићу, истакао је значај ове манифестације како би се на прави начин одало признање најбољима, али и да се да мотив младима да се баве спортом и труде да постижу резултате.

- Вјерујем да су пред нама године у којима ће бањалучки спорт, који има дугу традицију, остваривати све боље резултате - рекао је Радојичић.

Он је истакао да град интензивно ради на побољшању инфраструктуре за спортисте, како би они у Бањалуци имали што боље услове за тренирање.

Савић је рекао да му ово признање, као и друге награде које је добио за свој труд, представља вјетар у леђа и подстрек да настави да постиже још боље резултате.

- Није мала ствар бити два пута најбољи спортиста у свом граду. То је велика сатисфакција, али и одговорност - рекао је Срни Савић.

Бањалука: Дарко Савић (Фото: СРНА)

Награду Николији Станивуковић уручио је предсједник Скупштине града Зоран Талић, који је рекао да је ова манифестација потврда да Бањалука на прави начин валоризује спортске резултате, те да је опредијељена и да отвара нове просторе за младе који желе да се баве спортом.

Бањалука: Николија Станивуковић (Фото: СРНА)

- Спортисти су наши највећи потенцијали и у њих треба што више да улажемо, да правимо базу квалитетних младих спортиста - рекао је Талић.

За најуспјешнијег спортисту појединца у спорту за инвалидна лица проглашен је стонотенисер Алексеј Радукић, док је Маринку Умичевићу припала специјална награда за допринос развоју и афирмацији спорта града Бањалуке.

Награда за животно дјело уручена је кошаркакашком раднику Радославу Савићу, док су каратиста Павле Дујаковић и шахисткиња Маша Максимовић проглашени за најталентованије спортисте у мушкој и женској категорији.

Пливачки клуб Олимп и Женски кошаркашки клуб Орлови проглашени су за најуспјешније спортске организације у мушкој и женској категорији, док је за најуспјешнији спортски догођај проглашен АТП Челенџер тениски турнир "Српска опен".

Манифестацији су присуствовали и министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић, бивши прослављени спортисти, те представници јавног, културног и спортског живота града Бањалуке.