latinica  ћирилица
19/02/2019 |  10:47 ⇒ 19:39 | Аутор: СРНА

Погледајте акцију запљене 53 килограма сканка (ФОТО/ВИДЕО)

- У полицијској акцији кодног назива "Виторог", коју спроводи Управа за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске, до сада је заплијењено 53,5 килограма опојне дроге сканк, а слободе је лишено шест лица - рекла је начелник Одјељења за односе са јавношћу МУП-а Српске Мирна Миљановић.
Оперативна акција "Виторог" - Фото: Screenshot/YouTube
Оперативна акција "Виторог"Фото: Screenshot/YouTube

- Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске, под надзором Републичког јавног тужилаштва, Посебног одјељења за сузбијање корупције, организваног и најтежих облика привредног криминала, реализује оперативну акцију кодног назива 'Виторог' чији је циљ разбијање организоване криминалне групе која се бавила неовлаштеном прозиводњом и прометом опојне друге на подручју Републике Српске - навела је Миљановићева.

Фото: МУП РС

Према њеним ријечима, у овим активностима, уз подршку полицијских управа Градишка, Бањалука и Требиње, извршени су претреси на десет локација на подручју Српске, а слободе је лишено шест лица и то пет у Градишки и једно у Требињу.

Фото: МУП РС

Она је нагласила да је у акцији "Виторог" до сада заплијењено 53,5 килограма опојне дроге сканк, 35 грама прашкасте материје која својим морфолошким карактеристикама подсјећа на опојну дрогу кокаин, аутоматско оружје са припадајући оквирима и муницијом, мобилни телефони, сим картице, као и други предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

Фото: МУП РС

- Након завршене криминалистичке обраде лица лишена слободе, уз извјештај о почињеним кривичним дјелима, биће предата у надлежност Републичког јавног тужилаштва- рекла је Миљановићева и додала да ће акција "Виторог" бити настављена и у наредном периоду, с обзиром да се дио лица налази у бјекству.

Незванично, приведени су Давор Ерцег, Жељка Ерцег, Сергеј Тутњиловић, Славиша Гускић, Страхиња Тенџерић и Никола Пролић. 

Лукач: Tрагамо за осталим осумњиченим лицима

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је данас да се након хапшења шест лица у оквиру акције "Виторог", у којој је на територији Српске заплијењено више од 50 килограма сканка, трага за осталим осумњиченим за учешће у неовлаштеној производњи и промету дроге.

Лукач је рекао новинарима у Језеру да је ова акција вођена више мјесеци и да су у њој радили прикривени истражиоци МУП-а Српске.

- Ријеч је о сложеној оперативној акцији која је синоћ резултирала хапшењем шест лица. Трагамо још за одређеним бројем лица повезаним са тим кривичним дјелом - навео је Лукач.