latinica  ћирилица
19/02/2019 |  14:35 | Аутор: СРНА

Бијељина: Дани комедије почињу 25. марта

Позоришни фестивал "Дани комедије" биће одржан у Бијељини од 25. до 30. марта, а биће одиграно шест представа у извођењу позоришних трупа из Србије и Српске, најављено је из бијељинске Градске управе.
Бијељина: Центар за културу - Фото: СРНА
Бијељина: Центар за културуФото: СРНА

Фестивал, који се ове године одржава 18. пут, биће отворен 25. марта представом Звездара театра "Генерална проба самоубиства" у којој, према тексту и режији Душана Ковачевића, играју Бранислав Лечић, Бранимир Брстина, Игор Ђорђевић и Дубравка Ковјанић.

Ковачевић овај комад дефинише као горку комедију о лажи, а представа је освојила више од десет награда на најпрестижнијим позоришним фестивалима у Србији.

Другог дана, 26. марта, биће одиграна представа "Идеална половина", према тексту Милене Деполо, а у извођењу глумаца из београдске Агенције "Сцена".

Ријеч је о урнебесној комедији у којој играју Олга Одановић, Милан Калинић, Вучић Перовић и Анастасија Мандић.

На репертоару 27. марта је представа "Брачни парастос" бањалучког Градског позоришта "Јазавац", у којој, према тексту Мата Мориља, у режији Ђурђе Тешић, играју Сњежана Мишић и Александар Бланић.

Представа по чувеном дјелу Петра Кочића "Јазавац пред судом" пред гледаоцима ће се наћи 28. марта, у извођењу глумаца Београдског драмског позоришта Даниела Сича, Ивана Томића, Ервина Хаџимуртезића и Стеван Мрђеновића, у режији Жанка Томића.

Петог дана Фестивала, 29. марта, на репертоару је представа београдског "Театра на брду" - "Шећер је ситан, осим кад је коцка", у којој, према тексту и режији Николе Пејаковића, играју Андрија Милошевић, Слобода Мићаловић, Виктор Савић и Александра Томић.

Овогодишњи Дани комедије трајаће дан дуже него претходних година и биће затворени 30. марта представом "Државни лопов" бијељинског Театра "Маслачак", у којој према тексту Фадила Хаџића, у режији Ненада Благојевића, играју Ненад Благојевић, Душан Ранковић и Емрах Мујкановић.

Све представе овогодишњег фестивала биће игране од 20.00 часова у Центру за културу, а карте су већ у продаји.

Цијена улазница за пет представа је 15 КМ, а за представу шестог дана 10 КМ.

Организатори су припремили попуст за пакете карата, па пакет улазница за пет представа кошта 50 КМ, а они који купе овај пакет добијају и бесплатну улазницу за шести фестивалски дан.