latinica  ћирилица
19/02/2019 |  18:52 | Аутор: СРНА

Естонија заинтересована да помогне БиХ на путу ка ЕУ

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик примио је данас у Сарајеву акредитивно писмо новоименованог амбасадора Естоније за БиХ са сједиштем у Будимпешти Кристи Карелсон, која је потврдила заинтересованост Естоније да помогне БиХ на путу ка ЕУ.
Додик и Карелсон (Фото: predsjednistvobih.ba) - Фото: РТРС
Додик и Карелсон (Фото: predsjednistvobih.ba)Фото: РТРС

Додик је током сусрета са Карелсоновом истакао значај добре билатералне сарадње са Естонијом, посебно кроз њену улогу пуноправне чланице ЕУ, те исказао захвалност за досадашњу подршку Естоније на путу БиХ ка ЕУ, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Предсједавајући Предсједништва нагласио је важност интензивније сарадње у областима попут економије, привреде, туризма, културе, образовања, те у информационо-технолошком сектору, а изразио је и увјерење да ће искуства Естоније помоћи БиХ у погледу перспективе придруживања ЕУ.

Додик је информисао Карелсонову о унутрашњополитичкој ситуацији у БиХ, процесу успостављања власти, те о реформским процесима.

Карелсонова је рекла да ће на обострану корист радити на унапређењу билатералних односа, те развијати сарадњу у свим подручјима од интереса за БиХ и Естонију.

Она је нагласила да ће интегрисање БиХ у ЕУ додатно унаприједити односе двије земље, наводи се у саопштењу.