latinica  ћирилица
19/02/2019 |  19:00 ⇒ 20/02/2019 | 10:16 | Аутор: РТРС

Акција "Виторог"- полиција заплијенила преко 50 килограма сканка (ФОТО)

Пет лица из Градишке и једно из Требиња ухапшени су у акцији "Виторог" МУП-а Српске. Уз подршку полицијских управа Градишка, Бањалука и Требиње претресено је десет локација, а заплијењено је, између осталог, и 53 и по килограма сканка. Ухапшени су предати у надлежност Републичког јавног тужилаштва, а за осталим осумњиченим, полиција и даље трага.

Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске, под надзором Републичког јавног тужилаштва, Посебног одјељења за сузбијање корупције, организваног и најтежих облика привредног криминала,у акцији кодног назива "Виторог" разбила је организовану криминалну групу која се бавила неовлаштеном прозиводњом и прометом опојне дроге на подручју Републике Српске.

- Ријеч је о сложеној оперативној акцији која је синоћ резултирала хапшењем шест лица. Трагамо још за одређеним бројем лица повезаним са тим кривичним дјелом. Заплијењено је више од 50 килограма сканка, а ми настављамо активности на откривању лица која су повезана са овим кривичним дјелом - изјавио је министар унутрашњих послова Драган Лукач.

Незванично, приведени су Давор Ерцег, Жељка Ерцег, Сергеј Тутњиловић, Славиша Гускић, Страхиња Тенџерић и Никола Пролић. Они су након криминалистичке обраде, уз извјештај о почињеним кривичним дјелима, предати у надлежност Републичког јавног тужилаштва.

Лукач је додао да је ова акција вођена више мјесеци и да су у њој радили прикривени истражиоци МУП-а Српске.

Акцију кодног назива "Виторог", Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске, спроводи под надзором Републичког јавног тужилаштва, Посебног одјељења за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала.