latinica  ћирилица
19/02/2019 |  20:22 ⇒ 20:27 | Аутор: РТРС

У Бањалуци обиљежен Дан социјалне правде (ФОТО)

Поводом Свјетског дана социјалне правде Социјалистичка партија организовала је јавно предавање на тему "Социјална правда и криза љевице", које је одржано у конференцијској Сали хотела Јелена у Бањалуци.
У Бањалуци обиљежен Дан социјалне правде - Фото: РТРС
У Бањалуци обиљежен Дан социјалне правдеФото: РТРС

Предавачи су били доктор социолошких наука Немања Ђукић, доктор политичких наука Владе Симовић, доктор економских наука Зоран Лукић и мастер политикологије Давор Стрика.

Предавању је поред великог броја грађана, присуствовало руководство и функционери Социјалистичке партије, а предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић је на почетку предавања истакао да се Социјалисти боре за идеје и вриједности које ће увијек трајати и увијек бити актуелни.

- Вриједности за које се залаже Социјалистичка партија су вриједности које не могу проћи.  Политике и програмска рјешења Социјалистичке партије су усмјерени на изградњу друштва солидарности и једнакости, друштва које може да посвети пажњу онима којима је помоћ неопходна – рекао је Ђокић.

У Бањалуци обиљежен Дан социјалне правде (Фото: РТРС)

Народни посланик и члан Главног одбора Социјалистичке партије Горан Селак истакао је да управо Социјалисти имају одговорност да инсиситирају на борби за солидарно и социјално праведно друштво.

- Вечерашње предавање је један од начина да људи сазнају више о идејама социјалне правде, али и да се о тој веома важној теми што више разговара и дискутује – рекао је Селак.