latinica  ћирилица
20/02/2019 |  08:36 | Аутор: Б92

Ђере елиминисао Доминика Тима (ВИДЕО)

Српски тенисер Ласло Ђере остварио је највећу побједу у каријери побиједивши Аустријанца Доминика Тима у првом колу Рио де Жанеира.
Ласло Ђере - Фото: Getty Images
Ласло ЂереФото: Getty Images

Ђере је на турниру из серије 500 био бољи од Тима лакше него што је ико очекивао – 6:3, 6:3 – послије само сат и 19 минута игре.

Тим је био први који је одузео сервис ривалу на мечу, али је Ђере експресно узвратио истом мјером. До другог дијела првог сета није било претјерано тешких гемова за сервере, све до 4:3, када је српски тенисер фантастично ритернирао и заслужено дошао до брејка, а затим и сета.

Други сет је почео исто како је завршио први, брејком. Ђере је доминирао против осмог тенисера свијета и првог носиоца турнира у Рију, те направио и додатни брејк.

Доминик је успио да се врати у меч и одузме сервис Ласлу на 5:2, али је у свом наредном сервис гему изгубио сва четири поена и претрпео неочекивани пораз, који је ипак био веома заслужен.

Тим је турнир у Рио де Жанеиру освојио 2017. године, док је Ђере побједом и пласманом у друго коло обезбиједио побољшање пласмана за 11 места, на 79. место, за сада. Ово је, иначе, Ђереова највећа и једина побједа над Топ 10 тенисером у каријери, а претходно му је најдража успомена била побједа над Фернандом Вердаском и пласман у полуфинале турнира у Будимпешти 2017. године.

У другој рунди Србин се састаје са највјероватније Јапанцем Таром Даниелом, који је пред прекид због кише имао предност од 4:1 у трећем сету против домаћег тенисера Сејбота Вајлда.

Турнир серије 500 у Рију се игра на шљаци, наградни фонд је 1.937.740 долара, а титулу брани Аргентинац Дијего Шварцман.