latinica  ћирилица
20/02/2019 |  08:43 | Аутор: СРНА

Јахорина спремна за велика такмичења

Зимски Европски олимпијски фестивал младих био је значајан за промоцију Источног Сарајева, Републике Српске и БиХ, а посебно туристичких потенцијала и то је искориштено на најбољи начин, оцијенио је за директор Туристичке организације Источно Сарајево Игор Тошић.
Јахорина - Фото: СРНА
ЈахоринаФото: СРНА

- ЕЈОФ-ом смо показали шта нудимо. Организација је била на високом нивоу, такмичари су изузетно задовољни борилиштима која су била припремљена за њих. Послата је јасна слика да су Јахорина и град Источно Сарајево спремни за велика и озбиљна такмичења - навео је Тошић.

Он је истакао да је на ЕЈОФ-у учествовало 46 земаља, чиме је повећан број посјетилаца на Јахорини, а то потврђује и велики број представника медија.

Тошић је нагласио да је комисија Европског олимпијског комитета дала високу оцјену за борилишта на Јахорини и Спортску дворану Пеки, док нису били тако наклоњени борилиштима на Бјелашници.

Тошић истиче да то гарантује да ће у будућности бити остварен већи број долазака и ноћења туриста на подручју Источног Сарајева.

Он је рекао да ће се Туристичка организација са цјелокупом понудом Сарајевско-романијске регије представити на Међународном сајму туризма у Београду који ће бити одржан од сутра до недјеље, 24. фебруара.

- Користимо сваку прилику да промовишемо Јахорину и Ски-центар `Равна планина`. Били смо на сајму у Бечу и Љубљани и влада огромно интересовање и туроператера и појединаца као потенцијалних гостију - каже Тошић.