latinica  ћирилица
20/02/2019 |  09:07 | Аутор: Б92

Надал се враћа у Индијан Велс

Други тенисер свијета Рафаел Надал послије двије године враћа се у Индијан Велс.
Рафаел Надал - Фото: AP
Рафаел НадалФото: AP

Шпански тенисер, који прошле године у калифорнијској пустињи није играо због проблема са повредом десног кука, биће прво име на листи учесника на премијерном Ајзенхауер купу у Индијан Велсу.

Ријеч је о егзибицији која се игра 5. марта, два дана прије старта Мастерс турнира у Индијан велсу, а ове године играће се под називом "Рафа и пријатељи".

Вече је замишљено тако да играчи буду подјељени у двије групе гдје би играо свако са сваким, док би побједници група играли финале. Иначе, то ће бити блиц мечеви у којим ће се играти по систему супер тајбрејка, до десет поена.

Осим Надала, најављено је да ће учествовати и Доминик Тим, Милош Раонић, Гаел Монфис и још два играча чија имена још нису објављена.

Побједнику ће припасти и награда од 150.000 долара и све ће бити завршено непосредно прије почетка жријеба за Индијан Велс. Турнир почиње у 19 часова по локалном времену, а приход од улазница чија је цијена 25 долара иде у хуманитарне сврхе.

Иначе, Надал је у понедјељак отворио и тениску академију у мјесташцу Коста Мухерес, у близини Канкуна у Мексику.

- Долазили смо овдје често и јако нам је позната ова област. Желили смо баш овдје да отворимо академију, желимо да допринесемо развоју тениса у Мексику - рекао је Надал.

Комплекс се састоји од осам шљакастих терена са рефлекторима, једног бетонског терена, гимназијума, свлачионица и продавнице опреме.