latinica  ћирилица
20/02/2019 |  09:49 | Аутор: ТАНЈУГ

Стиже нови ледени талас: 200 милиона Американаца на удару

Више од 200 милиона Американаца наћи ће се на удару велике олује, која ће са собом донијети обилне сњежне и кишне падавине, али и лед који би могао да изазове велике проблеме.
Снијегом окована САД - Фото: AP
Снијегом окована САДФото: AP

Зимска олуја Петра погодиће 39 савезних америчких држава, укључујући све земље источно од ријеке Мисисипи, јавља Ју-Ес-Еј тудеј, позивајући се на прогнозу АкјуВедера.

Метеоролог АкјуВедера Елиот Абрамс рекао је за Ју-Ес-Еј да ће широм земље бити снијега, леда, сусњежице и поплава, а да ће "реалан осјећај" бити "ужасан".

Олуја је у понедељак донијела велике сњежне падавине у Аризону, Колорадо и Нови Мексико, док су у уторак сусњежица и ледена киша погодили дијелове Арканзаса.

У упозорењу АкјуВедера наводи се да би неколико центиметара снијега могло да напада у Канзас Ситију у Мисуарију, Омахи у Небраски, Де Мојну у Ајови, као и у градовима Минеаполису и Дулуту у Минесоти.

Посебну опасност ће, какосе наводи, представљати ледене кише и лед у Индијани, Охају и Пенсилванији, као и на планинама у Западној Вирџиниији, Вирџинији и Северној Каролини.