latinica  ћирилица
20/02/2019 |  10:12 | Аутор: СРНА

Апел на опрез при паљењу ватре на отвореном

Полицијска управа Бањалука саопштила је да су локализовани пожари изазвани немарним понашањем власника, при чему није било повријеђених, али је причињена знатна материјална штета.
Пожар - Фото: РТРС
ПожарФото: РТРС

У саопштењу се додаје да је до пожара дошло јуче, те да је ватра захватила коров, ниско растиње, суву траву и дио стамбеног објеката.

Из Полицијске управе Бањалука апелују на грађане да не пале ватру унутар или у близини шума и засада јер могу изазвати пожар.

- Апелујемо да спаљивање корова и другог горивог материјала грађани чине на одговоран начин, само у вријеме повољних временских услова и на површинама које се могу контролисати, а у складу са позитивним законским прописма - наводи се у саопштењу.

Из Управе подсјећају грађане да уколико примијете неконтролисано ширење ватре о томе одмах обавијесте ватрогасце на дежурни број 123 или полицију на број 122.

Полицијска управа Бањалука ће, како се наводи, у оквиру својих овлаштења, предузети законом прописане мјере против свих који буду изазвали пожар и тиме угрозили животе и здравље људи или причинили материјалну штету.