latinica  ћирилица
20/02/2019 |  10:59 ⇒ 11:12 | Аутор: Б92

Пике: Причао сам са Ђоковићем, и даље се надам

Шпански фудбалер Ђерар Пике причао је о односу са најбољим тенисером свијета Новаком Ђоковићем, као и о новом Дејвис купу.

Пике и његова група Космос основали су, уз помоћ челних тениских људи, реорганизовани Дејвис куп, чији деби је ове сезоне.

Пике је причао о односу са Ђоковиће, предсједником Савеза тенисера и играчем који још није потврдио да ће се наћи у Мадриду, на завршници Дејвис купа на коју се Србија пласирала побједом над Узбекистаном.

- Све зависи од њега. Упознали смо се у Лондону 2016. године, а посљедњи пут кад смо се срели било је током Завршног мастерса у новембру. Као предсједник Савеза играча морао сам да се суочим са њим. Рекао сам му да АТП и ИТФ морају да сарађују како би створили велике турнире као што би Дејвис куп требало да буде. Постоји још времена и надам се да ће играти - рекао је Пике за шпанску Марку.

Шпански штопер упоредио је тенис са фудбалом.

- То су два комплексна спорта. Тенис има АТП и ИТФ, а фудбал има УЕФА, ФИФА, фудбалске савезе... Моје мишљење је да у тенису играчи имају више права и гласа у борби за неке ствари. Али, дистракције и интереси постоје у оба спорта - казао је Пике.

Пике, један од главних људи Космос групе, додао да је изненађен добрим одзивом који је добио за "његов" нови Дејвис куп.

- Изненадило ме је то на који начин је овај пројекат прихваћен од стране навијача и инвеститора. Једва чекам новембар како би могао да ујединим навијаче у Мадриду. То неће бити само тенис, већ прави спортски фестивал. Поред гледања мечева моћи ћете да уживате у разним активностима у Мадриду захваљујући раду Тениског савеза Шпаније, града Мадрида и осталих -поручио је Пике.