latinica  ћирилица
20/02/2019 |  15:56 ⇒ 16:02 | Аутор: СРНА

Невесињску олимпијаду и осаћански језик номиновати на Унескову листу

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић и шеф Канцеларије Унеска у БиХ Синиша Шешум разговарали су о активностима за номинацију Невесињске олимпијаде, са традицијом дужом од 140 година, и осаћанског језика, као оригиналног и изузетног нематеријалног насљеђа, на Репрезентативну листу нематеријалне културне баштине.
Бањалука: Тривић - Шешун - Фото: СРНА
Бањалука: Тривић - ШешунФото: СРНА

Тривић и Шешум оцијенили су као успјешно уврштавање манифестације "Брање траве иве на Озрену" на Репрезентативну листу свјетског нематеријалног културног насљеђа.

Иницијативу за уврштавање "Брања траве иве на Озрену" покренули су Министарство просвјете и културе Српске и Музеј у Добоју.

Тривићева и Шешум констатовали су да је међусобна сарадња у области културе у протеклом периоду била добра и разговарали о заједничким активностима у области образовања и културе у наредном периоду, саопштено је из ресорног министарства.

На састанку у Бањалуци било је ријечи о могућностима за реализацију Унесковог пројекта који се односи на унапређење методологија за прикупљање статистичких података у области образовања, у сарадњи са Заводом за статистику Републике Српске