latinica  ћирилица
20/02/2019 |  18:33 | Аутор: СРНА

Скот: Србија је на погрешној страни историје

Амбасадор САД у Београду Кајл Скот оцијенио је, поводом позиције званичног Београда у вези са тренутном политичком кризом у Венецуели, да је Србија "на погрешној страни историје".
Кајл Скот (Фото: Тања Валич) - Фото: ТАНЈУГ
Кајл Скот (Фото: Тања Валич)Фото: ТАНЈУГ

-Народ Венецуеле гладује под нелегалном владавином диктаторског режима. Више од 50 држава Латинске Америке, Сјеверне Америке и Западне Европе стале су уз народ Венецуеле и привременог предсједника Гваида. Србија је на погрешној страни историје - објавио је Скот на "Твитеру".

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић јуче је на састанку са замјеником министра спољних послова Венецуеле Иваном Хилом захвалио за принципијелну позицију Венецуеле по питању Косова и Метохије, као и гласању против пријема самопроглашеног Косова у Интерпол и Унеско.

Дачић је истакао да Београд води принципијелну политику засновану на поштивању међународног права, немијешању у унутрашња питања суверених држава и рјешавању спорова мирним путем.

Он је поручио да Србија разумије тешку ситуацију кроз коју пролази Венецуела и поздравио дијалог као начин да се дође до трајног рјешења кризе у земљи.