latinica  ћирилица
20/02/2019 |  23:09 ⇒ 21/02/2019 | 12:09 | Аутор: РТРС

Лига шампиона: Јувентус матиран у Мадриду, Сити преокренуо Шалке

Атлетико Мадрид славио против торинског тима у првом мечу 1/8 финала Лиге шампиона (2:0), док је Манчестер сити послије преокрета одрадио посао на гостовању у Гелзенкирхену (2:3).

Одиграна су и посљедња два пара првих мечева 1/8 финала Лиге шампиона, и за разлику од синошњих дуела без голова, сриједа вече донијела је узбуђења и чак седам голова у мрежама. 

Иако је словио за благог фаворита у Мадриду, Јувентус из главног града Шпаније иде са минусом два и имаће "ђаволски" тежак посао у реваншу да заустави и елиминише сјајну чету Диега Симеонеа. Све је ријешено у финишу меча, и то у размаку од пет минута када су у 78. и 83. погађали Хименез и Годин за велику побједу "јорганџија".

У Њемачкој права драма! Шалке је много теже него што се очекивало продао кожу "великом" Манчестер ситију (2:3), барем у Гелзенкирхену. 

"Грађани" су повели поготком Агуера у 18. минуту, али домаћин до одмора прави преокрет и са двије лопте у мрежи ситија потпуно се враћа у игру. Оба пута егзекутор је био Бенталеб, и то из казнених удараца. 

Када је у 68. минуту у свлачионицу због другуг жутог, односно црвеног картона морао Метаменди, чинило се да се шампиону Енглеске нема спаса. Међутим, и са играчем мање прво у 85. минуту изједначују преко Санеа у 85. минуту прелијепим поготком из слободног ударца, да би Стерлинг потпуно умирио "Шалке арену" голом у судијској надокнади, који вјероватно значи и очекивани пролаз међу осам најбољих екипа "старог континента" тима из Манчестера.