latinica  ћирилица
21/02/2019 |  08:03 | Аутор: РТРС

Мјестимично влажни коловози, поледица у вишим предјелима

Саобраћај се јутрос у Републици Српској одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, у котлинама и дуж ријечних токова мјестимично има магле, а поледица је могућа нарочито у вишим предјелима и преко превоја, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
 - Фото: РТРС
Фото: РТРС

Због санације одрона, потпуно је обустављен саобраћај на магистралном путу Карановац-Црна Ријека, у мјесту Дабрац, и преусмјерен на алтернативни путни правац Српске Топлице-Чађавица, преко Мањаче.

И на осталим дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона.

Због радова је измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и на дионици Челинац-Котор Варош.

Саобраћај је измијењен и због санације клизишта на магистралном путу Карановац-Црна Ријека.

Због оштећења надвожњака, код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се на дионици магистралног пута приједорска петља-Клашнице и преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила преко надвожњака не саобраћају.

Због изградње наплатне станице "Чатрња" на ауто-путу Градишка-Бањалука до 30. априла је измијењен режим саобраћаја.

Режим одвијања саобраћаја измијењен је због изградње и спровођење привременог система наплате путарине на ауто-путу "9. јануар", Бањалука-Добој, на петљи Маховљани.

И на дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош измијењен је режим саобраћања, због изградње моста преко ријеке Врбање у Челинцу, а обавезно је поштивање привремено постављене сигнализације.

На дионици магистралног пута Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене, саобраћај је успорен због санације клизишта.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због активираних клизишта, једном траком наизмјенично саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

Због изградње кружне раскрснице измијењен је режим саобраћаја у Бањалуци на правцу од пијаце до Ребровца, код раскрсница Булевара српске војске, Булевара војводе Петра Бојовића и Олимпијских побједника. Измјена ће трајати до 31. марта.

У Бањалуци је забрањен саобраћај свим возилима у Улици Гаврила Принципа, на дијелу од Зеленог моста до Улице Милоша Обилића, свим возилима преко Зеленог моста, свим возилима, осим возилима станара, у Улици Бранка Мораче, на дијелу од Зеленог моста до Козарске улице.

Магла јутрос смањује видљивост на појединим дионицама у котлинама и уз ријечне токове, посебно на путевима уз ријеке Босну, Врбас и Дрину, као и путевима Чапљина-Студенци и Столац-Неум.

Коловози су суви и мјестимично влажни, а поледица је могућа на засјењеним дијеловима путева преко превоја, на мостовима и прилазима тунелима.

Одрони су учестали на бројним дионицама.

На дионици магистралног пута Нови Травник-Бугојно, због реконструкције моста, на снази је забрана саобраћаја за теретна возила преко седам тона укупне масе, а алтернативни правац је преко Травника и Доњег Вакуфа.

На магистралном путу Зеница-Немила, због радова у тунелу Врандук, возила саобраћају наизмјенично, једном траком, уз постављену свјетлосну сигнализацију.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема задржавања.

Због нестабилности моста, обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња.

Саобраћај за све категорије возила потпуно је обустављен на граничном прелазу Нови Град-Двор, због радова у Хрватској.