latinica  ћирилица
21/02/2019 |  08:50 ⇒ 08:52 | Аутор: ТАНЈУГ

Додијељене музичке БРИТ награде (ВИДЕО)

Након додјеле Гремија одржане прије десетак дана, у лондонској О2 Арени синоћ су уручене и БРИТ награде, а ово најзначајније музичко признање у Европи освојила је и звијезда овогодишњег Егзита, Том Вокер.
Том Вокер - Фото: Screenshot/YouTube
Том ВокерФото: Screenshot/YouTube

Награду за сингл године освојили су Калвин Харис и Дуа Липа за "One kiss", а шкотски хитмејкер је освојио и награду за најбољег продуцента.

Титулу најбољег британског бенда однијели су рокери из групе "1975", који су освојили и награду за албум године, док су најбољи британски соло извођачи Џорџ Езра у мушкој и Џорџа Смит у женској категорији.

Ед Ширан је однио награду за успјех на глобалној сцени, док су признање за најбољег међународног извођача освојили Дрејк у мушкој и Ариана Гранде у женској категорији, саопштио је Егзит фестивал.

Награду за најбољу интернационалну групу освојио је брачни дуо "The Cartes" који чине Бијонсе и Џеј Зи, а међу номинованима били су и Chic, предвођени Најлом Роџерсом.

За најбољи спот проглашен је "Woman like me" који изводи група Литл Микс уз Ники Минаж, док је њихов синоћњи наступ на додјели привукао највише пажње уз подијељене реакције гледалаца.

Награду за најбољег новог извођача очекивано је освојио Вокер, кантаутор чији је сингл "Leave a light on" освојио врх топ листа широм свијета, а ова суперпопуларна нумера донијела му је и номинацију за најбољи сингл. Освојена БРИТ награда је савршен шлагворт за Вокеров албум најављен за март, на којем је сарађивао са продуцентима звијезда као што су Адел, Arctic Monkeys и Years&Years, док критичари његов моћан глас и музички стил пореде са извођачима као што су Ед Ширан и Rag`n`Bone Man.

Вече је обиљежио и наступ америчке пјевачице Пинк, којој је додијељена награда за изузетан музички допринос.

БРИТ награде додјељују се од 1977. године и еквивалент су америчком Гремију, а додјељује их Британска фонографска асоцијација, кровно удружење британске музичке индустрије.