latinica  ћирилица
21/02/2019 |  08:58 | Аутор: Б92

Матић: Спреман сам да трчим до краја, само да побјеђујемо

Доласком Олеа Гунара Солскјера на мјесто привременог менаџера, Манчестер јунајтед се просто препородио.
Немања Матић (foto: twitter.com/manutd) -
Немања Матић (foto: twitter.com/manutd)

Бивши играч "црвених ђавола" је у 14 утакмица у свим такмичењима забиљежио 12 побједа, пораз и реми, али игра тиме је нешто што је знатно другачије у односу на период Жозеа Муриња.

Јунајтед игра брже, ефикасније, директније, а велику улогу у свему има и везни ред у којем посебну важност имају репрезентативац Србије Немања Матић и Шпанац Андер Херера.

Иако статистички готово да нема разлике у томе колико Матић и Херера трче под Солскјером, у односу на то када им је менаџер био Мурињо, разлике су евидентне, прије свега у томе што и један и други играју директније. Лопта иде унапријед, Херера уз то често лута на позиције иза нападача, о чему свједочи и гол који је прије неколико дана постигао на мечу ФА купа са Челсијем, кад се сјајно убацио из другог плана.

Матићево и Херерино покривање терена даје више слободе Полу Погби и то се види кроз бројке Француза који не само што постиже више голова код Солскјера, већ више и асистира.

У заједничком интервјуу за клупски магазин "Инсиде Унитед", Матић и Херера су поручили да ће "преорати терен" само да тим настави са побједама.

- Рекао сам менаџеру, ми трчимо толико само да би ови испред нас могли више да уживају. Послије овога, требаће нам подужи годишњи одмор - нашалио се Херера.

Матић је на сличан начин прокоментарисао своју улогу.

- Све док постижу по три или четири гола по мечу, нема проблема са нама. Играћемо овако још десет година!

Српски фудбалер је рекао да ужива да игра у тандему са Херером.

- Мислим да Андер има све квалитете који један везиста, посебно у Манчестер јунајтеду, мора да има. Уживам да играм поред њега. Технички и тактички је добар, много трчи. Помаже саиграчима, нарочито мени, јер сам му најближи - додао је Матић.

Шпански фудбалер додаје да веома цијени српског колегу.

- Матић је искусан. Зна тачно кад треба да убрза или успори игру. Када треба држати лопту, он то сјајно чини, као и да повуче у напад када је то потребно, он има те способности - закључио је Херера.