latinica  ћирилица
21/02/2019 |  11:12 ⇒ 12:51 | Аутор: klix.ba

Група од 250 проблематичних миграната биће пребачена у Сарајево

Министар унутрашњих послова Унско-санског кантона Нермин Кљајић изјавио је портал Кликс да ће на данашњој сједници кантоналне Владе бити ријечи о процедурама које се морају спровести због затварања мигрантских центара у овом кантону, јер Министарство безбједности БиХ није преузело бригу о прихватним центрима у Крајини ни након истека рока од 10 дана.
Мигранти - Фото: РТРС
МигрантиФото: РТРС

Кљајић је рекао да се пуних осам мјесеци чека да БиХ преузме стварну бригу о мигрантским центрима у овом кантону и донесе кућни ред, правилник о понашању, именује управнике и осигура обезбјеђење.

- У овом тренутку сигурно је једно - да ћемо одмах вратити вишак од 250 миграната који ће бити смјештени у прихватни центар Ушивак. Ради се једним дијелом, условно речено, о проблематичним мигрантима, који су током протеклих мјесеци правили инциденте, туче и чинили друга кривична дјела - рекао је он.

Према ријечима полицијског комесара УСК Мује Коричића, транспорт поменутих миграната за Ушивак планиран је за петак, а на полицији је да обезбиједи аутобусе које ће платити Међународна организација за мигранте у БиХ.

Остатак од 3.200 миграната, који су смјештени у прихватним центрима Бира и Ђачки дом у Бихаћу, објекту Мирал у Великој Кладуши и хотелу Седра у Цазину, сачекаће коначни епилог вишемјесечног неспоразума и пребацивања одговорности између МИнистарства безбједности БиХ као стварно надлежне институције и актуелне извршне власти у УСК.