latinica  ћирилица
21/02/2019 |  11:40 ⇒ 20:11 | Аутор: РТРС

Међународни сајам туризма у Београду - Богата понуда Српске (ФОТО)

У Београду је отворен Међународни сајам туризма, који је окупио више од 650 излагача из 38 земаља. На највећој и најзначајнијој туристичкој манифестацији у југоистоичној Европи богату туристичку понуду представља и Република Српска.

За Републику Српску представљање на овом престижном сајму је изузетно значајно, јер она има велике туристичке потенцијале и туризам види као веома просперитетну грану, каже министарка трговине и туризма Драгица Ковач.

- Ове године акценат на сајму је на бањском туризму, представљању бањског туризма и активног одмора, што подразумијева и понуду националних паркова, планинског и авантуристичког туризма као и свих активности везаних за боравак у природи - рекла је Ковачева.

Директорка ТОРС Нада Јовановић је да ће се у наредним данима показати и представити укупна понуда туризма Републике Српске.

О даљњој сарадњи у области туризма министарка Ковач раговарала је с министром туризма Србије Расимом Љајићем и позвала га на сајам туризма који ће у Бањалуци бити одржан у априлу.

- Министра Љајића позвали смо да буде гост и договарали смо заједничку сарадњу на неким пројектима - додала је Ковачева.

На штанду Српске приказани су промотивни спотови посвећени бањама Српске и другим туристичким одредиштима, а представљен је и визуелни идентитет Туристичке организације Републике Српске. Своју понуду представили су Зворник и Бијељина.

- Имамо наше кутлурно-историјско насљеђе, којим се врло поносимо. То су наша тврђава Ђурђев град из 13. вијека, затим ту су и бројни стећци - нагласила је Славица Андрић директорка ТО Зворник .

Директор Туристичке организације града Бијељина Радосав Ђокић сматра да Бијељина као други град по броју становника у Српској највише привлачи госте са гастро-културом, манастирима и двије ријеке, Сава и Дрина.

Споразум ОЦ Јахорина и Скијалишта Црне Горе (Фото: РТРС)

Потписан је и уговор о пословној сарадњи Олимпијског центра Јахорина и Скијалишта Црне Горе.

- Потписивањем оваквих уговора ми уједињујемо Балкан, конкуренцију претварамо у парнтера и подижемо вриједност нашег ски паса - додао је Дејан Љевнаић, генерални директор Олимпијског центра Јахорина

Винари и виноградари из Српске представљају се у оквиру 10.Сајма вина "Беовајн".