latinica  ћирилица
21/02/2019 |  14:38 ⇒ 22/02/2019 | 08:05 | Аутор: СРНА

Црна Гора: Посланици о афери "коверта"

Посланици Скупштине Црне Горе почели су данас расправу о афери "коверта" на ванредној сједници којој присуствује и врховни државни тужилац Ивица Станковић.
Тренутак кад Стијеповић узима новац од Кнежевића - Фото: Screenshot/YouTube
Тренутак кад Стијеповић узима новац од КнежевићаФото: Screenshot/YouTube

Предсједник Социјалдемократске партије Ранко Кривокапић рекао је током расправе да је "слободна Црна Гора данас на улици" и да "народ има право да на улици тражи демократију када су институције заробљене".

Према његовим ријечима, власт која "извири из коверте има само један циљ - да похара Црну Гору".

Један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић рекао је да је вријеме да грађани схвате да је по државу најопаснија политика према којој прво иде држава, па демократија.

Он је навео да је државу отела, како је рекао, "једна криминална организација која се случајно зове Демократска партија социјалиста", а ту странку "двојица браће Ђукановић, који су заборавили и ДПС и све институције у Црној Гори".

Према његовим ријечима, "Тужилаштво је заробљено", а умјесто да врховни државни тужилац саслушава Ђукановића, Ђукановић саслушава Станковића и специјалног државног тужиоца Црне Горе Миливоја Катнића.

- Дошло је до срастања организованог криминала и државних инститиција, а ДФ је указивао и указује да државне инститиције не постоје - истакао је Медојевић.

Медојевић је са скупштинске говорнице позвао све симпатизера ДФ-а да дођу на протест који ће у Подгорици бити одржан у суботу 23. фебруара од 18.00 часова.

Шеф Посланичког клуба ДПС Никола Ракочевић оцијенио је да је у питању наставак политике афера чији је циљ подривање Црне Горе.

Афера "коверта" угледала је свјетлост дана када је портал ИН4С објавио снимак на којем предсједник Атлас групе Душко Кнежевић даје 97.500 евра бившем градоначелнику Подгорице Славољубу Стијеповићу за изборне потребе ДПС-а на изборима октобра 2016. године.