latinica  ћирилица
21/02/2019 |  15:49 | Аутор: СРНА

Преминула још три пацијента од респираторне инфекције

У Универзитетском клиничком центру Републике Српске у Бањалуци у посљедња три дана преминула су три пацијента од посљедица тешке акутне респираторне инфекције, саопштено је из Института за јавно здравство Српске.
Институт за јавно здравство Републике Српске -
Институт за јавно здравство Републике Српске

У Институту кажу да им је Универзитетски клинички центар пријавио да су пацијенти били средњег и старијег животног доба са бројним коморбидитетима и позитивни на вирус инфлуенце А.

- Институт за јавно здравство свакодневно прати епидемиолошку ситуацију у Републици Српској и региону, као и информације Европског центра за контролу болести и Свјетске здравствене организације. У току је прикупљање података из свих здравствених установа у Српској за извјештај за осму недјељу који ће јавности бити доступан у уторак, 26. фебруара -наведено је у саопштењу.

У Институту истичу да су активности вируса инфлуенце у паду, што одговара очекиваној епидемиолошкој ситуацији за ову седмицу и овај период године.

У здравственим установама у Републици Српској од почетка године преминуло је неколико десетина људи од посљедица тешке акутне респираторне инфекције.