latinica  ћирилица
21/02/2019 |  20:50 | Аутор: РТС

Вучић Путину: Садашњи браниоци настављају традицију предака

Предсједник Србије Александар Вучић присуствовао је пријему који је поводом Дана бранилаца Отаџбине приредио амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Чепурин. Тим поводом Вучић уручио је писмо за предсједника Русије Владимира Путина.
Вучић и Путин (архив) (фото: © Sputnik/ Алексей Никольский) -
Вучић и Путин (архив) (фото: © Sputnik/ Алексей Никольский)

- Поштовани предсједниче Путин, овај велики празник с правом је симбол херојства, славе и патриотизма руске војске, важан свим поштоваоцима оних који, бранећи интересе Русије, гарантују њену стабилност и безбједност - наводи се у Вучићевом писму.

Како се додаје, руски народ је, кроз историју, подносио велике жртве у борби за мир, слободу и независност, и то ће заувијек остати најсвјетлији примејри вјерног служења Отаџбини.

- Част ми је што је и српски народ, раме уз раме са руским народом, својим херојским подвизима обезбиједио бољу будућност за наредне генерације. Њихова заједничка племенита мисија, у тежњи да свијет буде мирнији и праведнији, обавезује нас на вјечиту захвалност, али и подсјећа на узајамно поштовање и јаке везе међу нашим братским народима - написао је Вучић у писму које је предао Чепурину на пријему поводом Дана бранилаца Отаџбине.

Предсједник Србије додаје да га искрено радује чињеница да и садашње генерације бранилаца отаџбине са истим пожртвовањем настављају славну војничку традицију својих претходника.

- Дозволите ми да овом приликом поновим колико сам срећан што политички дијалог и економска сарадња наших двију земаља стално и стабилно напредују. Желим зато да Вам захвалим на блиској војно-техничкој сарадњи Србије и Русије, јер тако умногоме побољшавамо оперативно-функционалне способности Војске Србије, чинећи извјеснијом нашу мирну будућност - наводи се у писму предсједника Вучића упућеног предсједнику Путину.