latinica  ћирилица
22/02/2019 |  08:40 ⇒ 08:42 | Аутор: СРНА

Подгорица: Вечерас косовско-метохијско вече

У крипти Саборног храма Васкрсења Христовог у Подгорици вечерас ће бити одржано косовско-метохијско вече поводом објављивања књиге "Меморандум СПЦ о Косову и Метохији" и нове књиге умировљеног епископа захумско-херцеговачког Атанасија /Јевтића/ о Космету.

Планирано је да програм почне у 19.00 часова, а бесједиће Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије, епископ Атанасије, игуман Манастира Високи Дечани архимандрит Сава /Јанић/ и протојереј-ставрофор Велибор Џомић.

Из Митрополије црногорско-приморске са Цетиња најављено је и да ће сутра у Подгорици бити одржана традиционална свечаност поводом празника Преподобног Симеона Мироточивог.

Свету архијерејску литургију у Саборном храму Христовог Васкрсења од 9.00 часова служиће митрополит Амфилохије, уз саслужење више архијереја.

У 11.00 часова из Храма ће кренути светосимеоновска литија у којој ће бити ношене мошти Светог великомученика Харалампија. Литија ће проћи подгоричким улицама до Немањиног града на ушћу Рибнице у Морачу, гдје ће бити одржана празнична академија.

Светосимеоновску бесједу ће говорити игуман Манастира Високи Дечани архимандрит Сава /Јанић/.