latinica  ћирилица
22/02/2019 |  09:08 | Аутор: СРНА

Вишеград спремно дочекује туристе

Туристичка организација Вишеград, у оквиру овогодишње понуде на Међународном сајму туризма у Београду, представила је своје потенцијале са посебним акцентом на бањски туризам, за шта влада велико интересовање, рекла је Срни директор ове организације Оливера Тодоровић.
Вишеград - Фото: СРНА
ВишеградФото: СРНА

- Први дан сајма посвећен је бањама и бањском туризму и вишеградска бања `Вилина влас` представила је свој програм рада и оно што бројним гостима нуди за одмор и лијечење - истакла је Тодоровићева.

Она је додала да је представљена и цјелокупна понуда ове општине, а то су Андрићград, вишеградска ћуприја, ријека Дрина, те све оно по чему је Вишеград препознатљив.

- Велики број посјетилаца је дошао на наш штанд, како из Србије, тако и туриста из Европе. Вјерујем да на најбољи начин представљамо оно што Вишеград нуди и да ће и ове године наш град посјетити велики број туриста - рекла је Тодоровићева.

Она је навела да је Туристичка организација Вишеград представила свој најновији промотивни туристички филм састављен од пет спотова као посебних цјелина.

- Прва цјелина је посвећена ћуприји на Дрини, друга Андрићграду, затим посебна цјелина о вишеградској бањи, вјерском туризму, те бројним манифестацијама које општинска Туристичка организација и општина, заједно са другим субјектима из културног и спортског живота, организују да би туристима учинили садржајнијим и интересантнијим боравак у Вишеграду - рекла је Тодоровићева.

Начелник општине Младен Ђуревић рекао је да се Вишеград на београдском сајму представља на штанду Туристичке организације Републике Српске.

- Спремно очекујемо туристе и вјерујемо да ће ове године бити још више гостију - истакао је Ђуревић.

Међународни сајам туризма у Београду, који је јуче отворен, трајаће до недјеље, 24. фебруара.