latinica  ћирилица
22/02/2019 |  09:34 | Аутор: СРНА

Салиховић под суспензијом наплатио 162.000 КМ

Бивши главни тужилац БиХ Горан Салиховић, који је оптужен за злоупотребу службеног положаја и већ трећу годину под суспензијом, за то вријеме наплатио је на име плате 162.000 КМ.
Горан Салиховић - Фото: dnevni avaz
Горан СалиховићФото: dnevni avaz

Ову суму му је исплатило Тужилаштво БиХ, и то без урачунатих накнада на плату, иако на послу није провео ни дан, пише Дневни аваз.

Према истом извору, суспендовани Салиховић је, са урачунатим радним стажом, за непуне три године на руке добио око 200.000 КМ.

Иако је наштетио угледу Тужилаштва БиХ јер је изнад лимита потрошио 80.000 КМ намијењених за репрезентацију, Салиховић ужива у свим овим благодетима, према важећем Закону о платама и накнадама у правосудним институцијама БиХ, тврди сарајевски дневник.

Без обзира што не долази на посао, Салиховић редовно, без икаквих одбитака прима мјесечну плату у износу од 4.500 КМ, а док није био правоснажно смијењен са функције главног тужиоца БиХ, примао је пуну плату у износу од око 5.600 КМ.

Према Закону о Високом судском и тужилачком савјету БиХ, ова одлука о исплати пуне плате је законита, иако је Салиховић оптужен за финансијске малверзације.