latinica  ћирилица
22/02/2019 |  09:58 ⇒ 10:00 | Аутор: РТС

Марсело: Мбапе тежи за чување од Месија

Дефанзивац Лиона Марсело изјавио је након сусрета у Лиги шампиона са Барселоном, да је тежи задатак имао када је чувао Мбапеа из ПСЖ-а, него ли Лионела Месија.
Дефанзивац Лиона Марсело (Фото:Olweb) -
Дефанзивац Лиона Марсело (Фото:Olweb)

Лион је на свом стадиону успио да задржи повољних 0:0, пред реванш у Барселони који се игра за двије недјеље.

Дефанзивац француске екипе Марсело изјавио је након меча да је веће главобоље екипи, али и њему самом задавао Килијан Мбапе у француском првенству, него ли Меси у Лиги шампона.

Лион је једина екипа која је савладала ПСЖ у првенству ове сезоне (2:1), али је ПСЖ у другом окршају двије екипе славио са 5:0, а Мбапе је био стријелац четири пута.

- Мбапе ми је задавао доста невоља када сам играо против њега. Меси са друге стране и не толико. Мбапе је дефинитивно тежи за чување због своје брзине, позиционирања и константне опасности по гол коју прозиводи - изјавио је Бразилац.

- Мислим да постоје сада већ огромне шансе да врло брзо Мбапе постане најбољи фудбалер на свијету. Има простор за напредак, у поређењу са Роналдом и Месијем, али он веома брзо сазријева и еволуира - рекао је Марсело.

Бразилац је додао да је побједа Француске на Свјетском првенству знатно подигла ниво фудбала у тој земљи.

- Фудбал у Француској се промијенио након Свјетског првенства у Русији. Сви знамо да је Француска урадила велики посао тамо, слично попут Њемачке 2006. када је тај трофеј много значио њиховој федерацији, лиги и клубовима - додао је дефанзивац Лиона.

Упркос бројним шансама на мечу између Лиона и Барселоне, мреже су остале нетакнуте, па остаје да се види какав ће исход бити у реваншу на Ноу Кампу и да ли ће се Марселу обити о главу ријечи о Месију.