latinica  ћирилица
22/02/2019 |  10:19 ⇒ 10:31 | Аутор: СРНА

Давидовић: Организатори положили испит са највишом оцјеном

Европски омладински олимпијски фестивал изузетно је значајан догађај који је организован на врхунском нивоу и генерални утисак је да су организатори положили испит са највишом оцјеном, рекла је министарка породице, омладине и спорта Соња Давидовић.
Соња Давидовић - Фото: СРНА
Соња ДавидовићФото: СРНА

Она је оцијенила да је значај највеће омладинске спортске смотре на овим просторима препознала и Влада Републике Српске, која је за организацију ове манифестације издвојила четири милиона КМ.

- Услови на борилиштима били су одлични, а Јахорина и Источно Сарајево одлични домаћини, што смо и очекивали. Такмичари и чланови делегација репрезентација земља учесница понијели су најљепше успомене са овог такмичења и пожељели да се ускоро врате као туристи и уживају у природним љепотама, а то је и највећи успјех ЕЈОФ-а - сматра Давидовићева.

Према њеним ријечима, организатори су младим спортистима пружили одличне услове за такмичења, али и омогућили дружење са младима из Републике Српске и БиХ како би саградили нове мостове пријатељства.

- Млади су будућност сваке земље и ова смотра младости, спорта и љепоте била је прилика да обогате своја културолошка знања, остваре нова пријатељства и размијене спортска искуства - оцијенила је Давидовићева.

Она је нагласила да су организатори показали да имају капацитет да одговоре најзахтјевнијим задацима, као и да је увјерена да ће Српска и БиХ добити повјерење међународних спортских организација да буде домаћин и других значајних такмичења.

На ЕЈОФ-у 2019, који је одржаван од 10. до 16. фебруара у Источном Сарајеву и Сарајеву, учествовали су спортисти из 46 земаља, са пријављених 1.086 такмичара и 750 чланова делегација националних олимпијских комитета.