latinica  ћирилица
22/02/2019 |  10:48 ⇒ 10:49 | Аутор: РТРС

Проинтер: Нова прилика за усавршавање у Calculus training центру

Calculus Training Center поново пружа јединствену прилику за усавршавање. Сви заинтересовани могу до 6.марта да се пријаве на курс "20411 Administracija Windows Server 2012". То је један у низу сертификованих курсева водећег свјетског произвођача рачунарских програма, компаније Microsoft. 
Проинтер ИТСС (Фото:www.facebook.com) -
Проинтер ИТСС (Фото:www.facebook.com)

Calculus Training Center oсновала је још прије три године у Бањалуци компанија Prointer ITSS. Пружа едукацију за професионалце и све оне који желе да уз ваншколско ИТ професионално усавршавање стекну корисна и стручна, а свјетски призната знања.

На основу Споразума о пословно-техничкој сарадњи између Проинтера и Паевропског универзитета Апеирон, курсеви се одржавају у просторијама тог универзитета.
Више о MCSA сертификацији и цијени курса који почиње 11.марта наведено је на сајту http://calculus.ba/kursevi/administriranje-windows-servera-2012/.

Студенти Апеирона курс могу да похађају по цијени од 300 КМ + ПДВ, док студенте других универзитета плаћају 350 КМ + ПДВ. Полазницима је обезбијеђена званична Microsoft литература.

Образовањем у Calkulus Traninig центру стиче се MCP (Microsoft Certified Professional) сертификат из области систем администрације.  Microsoft сертификати су препознати широм свијета па није ни чудо што тренутно у Босни и Херцеговини нема незапослених кадрова из те области. Да би се стекао MCSA сертификат потребно је положити три испита наведена на сајту calculus.ba. Могуће је полагање испита независно један од другог, а већ полагањем само једног испита постајете MCP.
Тестирање се обавља у тест центру Универзитета Апеирон након одслушане наставе или када полазник буде спреман. Универзитет је сертификовани Pearson VUE и Certiport тест центар.