latinica  ћирилица
22/02/2019 |  11:18 ⇒ 17:34 | Аутор: РТРС

Наставак сједнице Парламента Српске 5. марта (ФОТО)

Колегијум Народне скупштине Републике Српске, утврдио је на данашњој сједници да ће друга редовна сједница Парламента бити настављена 5. марта у 10.00 часова.

По њеном окончању, биће одржана трећа редовна сједница за чији дневни ред је предложено 14 тачака. 

Друга редовна сједница Народне скупштине прекинута је 14. фебруара, а на дневном реду преостало је још десет тачака.

Пред посланицима ће се наћи Извјештај Фискалног савјета Републике Српске о раду за период 11.8.2017-31.12.2017. године, План рада Фискалног савјета са финансијским планом за 2018. годину, Извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске о проведеној финансијској ревизији Консолидованог годишњег финансијског извјештаја за кориснике буџета Републике Српске за период јануар-децембар 2017. године, Годишњи ревизорски извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора за 2018. годину, Извјештај Републичке комисије за утврђивање сукоба интереса у органима власти Републике Српске о раду за 2017. годину, Извјештај Комисије за жалбе о раду за 2017. и Извјештај о раду Правобранилаштва Републике Српске за период од јануар-децембар 2017. године.

Колегијум НСРС (Фото: РТРС)

На дневном реду је Годишњи извјештај Високог судског и тужилачког савјета БиХ за 2017. годину.

Пред посланицима је и Информација о предлагању члана у Државну регулаторну комисију за електричну енергију из Републике Српске, Приједлог одлуке о усвајању Приједлога просторног плана подручја посебне намјене Аеродром Бањалука, Приједлог одлуке о усвајању Зонинг плана подручја посебне намјене "Јањске отоке" по скраћеном поступку, те Приједлог закључка у вези са увођењем бесплатних уџбеника за све ученике основних школа у Републици Српској - грађанска иницијатива.