latinica  ћирилица
22/02/2019 |  11:32 ⇒ 13:32 | Аутор: СРНА

Ковачевић: СНСД-у народ дао кључ за формирање власти

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић рекао је данас да је тој политичкој партији кључ за формирање власти дао народ, односно грађани Републике Српске, а да је "СДС-у, као пораженој странци на изборима 2014. године, СДА удијелила милост и подарила учешће у власти на чему су се они предано одуживали четири године".
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Веома је тужно чак и слушати /функционера СДС-а/ Младен Босића како тугује због тога што им је изостала подршка СДА на коју су навикли. Тужно је и то што Босић као једини квалитет /предсједника СДС-а/ Вукоте Говедарице види у томе што никада није показивао било какву склоност за сарадњу са /предсједником СНСД-а/ Милорадом Додиком и представницима власти у Српској, док је и те како показивао спремност да сарађује са /предсједником СДА/ Бакиром Изетбеговићем и СДА - оцијенио је за Срну Ковачевић.

Према његовим ријечима, очигледно је да се у политици СДС-а на том плану неће ништа промијенити.

- Очигледно је да ће СДС, за разлику од СНСД-а који представља Бањалуку у Сарајеву, наставити да представља Сарајево у Бањалуци - нагласио је Ковачевић.

Он указује да у СДС-у постоји и друга струја са јасним ставом да је то странка из Републике Српске која мора да сарађује са оним који представљају већинску вољу народа у Српској и да коначно и она треба допринијети циљу да Српска буде боље мјесто за живот, а не да само упразно критикује, а никада ништа не уради за грађане који јој дају повјерење.

Босић тврди да је Додик успио да оформи групу функционера у СДС-у који га заступају и преко којих жели да оствари контролу над странком. Босић каже да никада није примијетио да је Говедарица показивао било какву склоност за сарадњу са Додиком.

Он је истакао и да је СДА кључ законодавне власти на нивоу БиХ дала Додику.