latinica  ћирилица
22/02/2019 |  12:39 ⇒ 14:31 | Аутор: СРНА

Катар заинтересован за улагања у Српску

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић примио је у наступну посјету амбасадора Катара у БиХ Султана ел Катера.
Вишковић са амбасадором Катара - Фото: РТРС
Вишковић са амбасадором КатараФото: РТРС

Разговарано је о актуелним економским и политичким темама, са освртом на активности које Влада Републике Српске проводи у области развоја привреде и промоције инвестиционих потенцијала, наведено је у саопштењу Бироа Владе за односе са јавношћу.

У саопштењу се наводи да је предсједник Владе пожелио добродошлицу новоименованом амбасадору Катара, а саговорници су оцијенили да постоји обострана опредијељеност да се дјелује у правцу унапређења сарадње, нарочито када је ријеч о стварању услова за реализацију инвестиција у области привреде и пољопривреде.

Вишковић је истакао да Република Српска располаже значајним ресурсима и инвестиоционим потенцијалом, те да су мјере које Влада Српске реализује у складу са Програмом економских реформи примарно усмјерене на развој привреде и реалног сектора, унапређење пословног амбијента и отварање нових радних мјеста, што подразумијева и сарадњу са иностраним партнерима и инвеститорима.

Амбасадор Катара је овом приликом рекао да постоји интересовање компанија и инвеститора из Катара за улагања у Републику Српску и БиХ, а на састанку је било ријечи и о могућностима за унапређење сарадње у области спорта, културе и туризма.

Премијер Српске је разговарао и са амбасадорком Норвешке у БиХ Гури Рустен.