latinica  ћирилица
22/02/2019 |  14:21 ⇒ 14:24 | Аутор: СРНА

Амбасада Њемачке не наплаћује заказивање разговора за визу

Одјељење за визе Амбасаде Њемачке саопштило је да не наплаћује заказивање термина за разговор за визу, те савјетују подносиоце захтјева да ради тога не ангажују агенције.
Амбасада Њемачке у БиХ - Фото: РТРС
Амбасада Њемачке у БиХФото: РТРС

Из њемачке Амбасада у Сарајеву указују на то да ово дипломатско представништво не сарађује са виза-агенцијама, нити са веб страницом www.ambasada.info.

- Резервација термина путем онлајн система њемачке Амбасаде у Сарајеву је била и остаће бесплатна. Интернет страница њемачке Амбасаде у Сарајеву је www.sarajewo.diplo.de - истичу из Амбасаде.

Из Амбасаде напомињу да је интересовање за националним визама ради дужег боравка у Њемачкој и даље изузетно велико, те да се у овом дипломатском представништву труде да све захтјеве обраде у што краћем року.

У саопштењу се наводи да су у овом дипломатском представништву свјесни да, нажалост, у неким категоријама за издавање виза долази до дужег чекања.

- Тако се на термин за захтјеве за визу у сврху спајања с породицом чека између шест и седам мјесеци, а за захтјеве за визу ради запошљавања без стручне квалификације, сходно Закону о запошљавању, више од годину дана - додаје се у саопштењу.