latinica  ћирилица
22/02/2019 |  15:01 ⇒ 15:19 | Аутор: СРНА

Пашалић: Пољски огледи - најбољи савјетодавни рад на терену

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић истакао је да ресорно министарство у посљедњих неколико година доста пажње посвећује пољским огледима, истичући да је то најбољи начин савјетодавног рада на терену.
Пашалић са представницима сјеменских и дистрибутерских кућа - Фото: СРНА
Пашалић са представницима сјеменских и дистрибутерских кућаФото: СРНА

Пашалић је на састанку у Бањалуци са представницима сјеменских и дистрибутерских кућа из Републике Српске, Србије и Хрватске разговарао и о досадашњим огледним активностима које је спроводило министарство, као и о плановима будућих активности, саопштено је из ресорног министарства.

Гостима је презентовано да је у посљедњих пет година одржано 67 макро и 208 демо огледа на 311 хектара, а да је више од 5.000 људи дошло на дане поља које је организовало министарство.

Представници сјеменских и дистрибутерских кућа похвалили су овакав приступ Министарства и истакли да организација дана поља и пољских огледа треба бити настављена уз досадашњу праксу јавног вагања пожњевеног стрног жита и кукуруза и уз максимално транспарентно обављивање резултата огледа, који би требало да дођу до што више људи.