latinica  ћирилица
22/02/2019 |  15:35 | Аутор: СРНА

Хан: Избори бесмислени, потребна техничка влада

Избори у Црној Гори у садашњим условима били би бесмислени и потребно је системско рјешење проблема, саопштили су лидери опозиционих странака након састанка са европским комесаром за проширење Јоханесом Ханом.
Јоханес Хан - Фото: РТРС
Јоханес ХанФото: РТРС

Предсједник Социјалдемократске партије /СДП/ Ранко Кривокапић поручио је да за СДП неће бити никаквих разговора о изборним условима док не буде формирана техничка влада.

- То је најбољи пут за Црну Гору, да се рашчисти много тога на политичкој сцени и да се спасава социо-економска ситуација. Црна Гора као мала земља, треба да окупи све што је квалитетно у ту техничку владу и да заједно са ЕУ покушамо добити прве неспорне изборе - рекао је Кривокапић.

Лидер грађанског покрета УРА Дритан Абазовић позвао је грађане да у што већем броју дођу на сутрашње протесте у Подгорици.

- На улици треба да одбранимо достојанство Црне Горе и да вратимо оно што нам је отето - институције система и грађанима могућност да слободно бирају - рекао је Абазовић.

Он је навео да је опозиција на састанку била јединствена и позвао лидере опозиционих странака да и убудуће буде тако и да занемаре све разлике и партијске интересе.

Посланик Горан Даниловић рекао је да је Хану саопштио став Уједињене Црне Горе и двоје независник посланика да у овом тренутку техничка влада нема алтернативу.

- Прво договор о техничкој влади прелазног карактера која би најмање годину спремала изборе, а онда ће бити све лакше. Не буде ли тога, будемо ли одбијени, мислим да ће опозиција, нас 49 одсто, бити принуђена да вуче заједничке потезе - каже Даниловић.

Лидери црногорских опозиционих странака наводе да је Хан имао корисне и добробамјерне савјете за опозицију.