latinica  ћирилица
22/02/2019 |  16:12 ⇒ 20:14 | Аутор: РТРС

Гимназијалци из Требиња снимили спот за познату љубавну пјесму

Гимназијалци из Требиња недавно су снимили спот за пјесму "Чекај ме" руског писца Константина Симонова за конкурс Педагошког завода Републике Српске. Изазвао је бројне позитивне реакције на друштвеним мрежама, а тренутно на YouTube каналу има скоро 16.000 прегледа.

Чувена љубавна пјесма "Чекај ме" добила је нову димензију. Млади виолиниста Матија Тучић и оркестар Гимназије "Јован Дучић" оживјели су, по многима, најљепше љубавне стихове из 70-их година, на себи својствен и необичан начин.

- Идеја се родила када смо видјели конкурс Педагошког завода. Сјетио сам се ове пјесме јер је књижевни текст руског писца Константина Симонова и ту сам нашао ту повезницу. За само један дан снимили смо пјесму у студију, а сљедећи дан смо изашли на пар локација и снимили спот. Нисмо имали много времена због конкурса - прича Матија.

Највећу заслугу има сам Матија који је у овој пјесми уједно и виолиниста, и пјевач и глумац. За овај спот многи већ кажу да је наљепша разгледница града Требиња. Млади заљубљеници у музику очекивали су добре реакције, али не оволику популарност за кратко вријеме.

Оркестар Гимназије "Јован Дучић" основан је прије три године. Тренутно у оркестру има око 20 младих заљубљеника у музику, а по необичном репертоару разликује се од многих школских оркестара.

- Углавном се држимо неких свјетских и домаћих поп и рок стандарда, јер осјећамо потребу да старијој публици оживимо сјећања на та нека стара времена, а уједно да младе едукујемо. Вјежбамо два пута седмично, један дио ученика похађа упоредо и Гимназију и Музичку школу, и имају поприлично обавеза, али имају велику вољу да учесствују у свему овоме - каже професор музичке културе и диригент оркестра Перо Бокић.

Своје знање и умијеће чланову оркестра Гинмазије представили су свега пар пута и то углавном пред требињском публиком. Тренутно, док чекају резултате конкурса Педагошког завода, почели су припреме за велики концерт који ће да одрже крајем марта у Културном центру Требиње.