latinica  ћирилица
23/02/2019 |  08:16 | Аутор: СРНА

АМС упозорио на јаке ударе вјетра

Ауто-мото савез Републике Српске упозорио је јутрос возаче на јаке ударе вјетра и опасност од урушавања стабала на коловоз, као и на повећану опасност од одрона.
АМСРС -
АМСРС

На путном правцу Мокро-Подроманија обустављен је саобраћај за теретна возила и приколицом и шлепере због угаженог снијега на коловозу.

Због повећане опасности од нових одрона на коловоз потпуно је обустављен саобраћај на магистралном путу Карановац-Црна Ријека у мјесту Дабрац, а возила су преусмјерена на алтернативни правац Српске Топлице-Чађавица преко Мањаче.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је на магистралном путу Клашнице два-Шарговац због извођења изградње прикључне саобраћајнице за насеље Залужани, као и на магистралном путу од Ребровца према Челинцу и од Челинца према Котор Варошу, те на путном правцу Карановац-Црна Ријека гдје је у току санација клизишта.

Измјене у одвијању саобраћаја су и на ауто-путу Градишка-Бањалука због изградње наплатне станице "Чатрња", те на ауто-путу Бањалука-Добој због изградњи и провођењу привременог система наплате путарине.

У Челинцу је у току изградња моста преко ријеке Врбање због чега је измијењен саобраћај на дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош, као и на подручју Бањалуке гдје је у току изградња тротоара на регионалном путу Дервиши-Клашнице два.

Због оштећења надвожњака код "НИС"-ове пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила не саобраћају.

Због санације клизишта успорено се саобраћа на дионици магистралног пута Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке Стијене.

Кроз град Бијељину завршена је изградња канализације, али је саобраћај теретних возила и даље преусмјерен на обилазницу.

Измјене саобраћаја на снази су на регионалном путу Обудовац-Лончари због изградње пјешачке стазе, а клизишта су успорила одвијање саобраћаја на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

На подручју Бањалуке због изградње кружног тока саобраћај је измијењен на магистралном путу од пијаце према Ребровцу.

На подручју Федерације БиХ на дионици магистралног пута Нови Травник-Бугојно због реконструкције моста забрањен је саобраћаја за теретна возила масе веће од седам тона, а алтернативни правац је преко Травника и Доњег Вакуфа.

На магистралном путу Зеница-Немила због радова у тунелу Врандук возила саобраћају наизмјенично, једном траком, уз постављену свјетлосну сигнализацију.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нису забиљежена дужа чекања. Обуставе су на снази на граничном прелазу Брчко-Гуња за теретна возила и аутобусе због нестабилности моста, а за све категорије возила на прелазу Нови Град-Двор због радова у Хрватској.