latinica  ћирилица
23/02/2019 |  13:44 ⇒ 18:49 | Аутор: СРНА

Требиње добило струју, села још без напајања

Већи дио града Требиња добио је електричну енергију, али су и даље без напајања села у рејону Требињске шуме и Зубаца, те Волујац, Придворци и дио Поповог поља, рекао је извршни директор у Електро-Херцеговини Небојша Рикало.
Трафо станица - Фото: РТРС
Трафо станицаФото: РТРС

Квар још постоји на далеководу Електропреноса БиХ, разводно постројење трафо-станица Требиње један, због чега струје намају ни општине Билећа, Гацко и Берковићи, навео је Рикало.

Он је додао да су струју за Требиње успјели да обезбиједе са трафо-станице Требиње два, а да су општину Билећа покушали да споје на резервни вод који долази из Црне Горе, али без успјеха, јер и тамо има одређених кварова.

Рикало је објаснио да су усљед олујног вјетра пала два стуба Електропреноса БиХ на подручју Мостара због чега општина Невесиње неће имати струје до три дана.

- Када обезбиједимо струју за општину Берковићи, покушаћемо да преспојимо дио мреже да струју добије и дио општине Невесиње - рекао је Рикало.

Он је истакао да су из Електропреноса БиХ најавили да ће тек сутра почети да отклањају кварова, док су радници Електро-Херцеговине од јутрос на терену и раде на свом дијелу дистрибутивне мреже.

Извориште Врело око из којег се водом снабдијева Требиње, добило је струју, речено је у требињском Водоводу.

У току је пуњење резрвоара након чега ће вода постепено бити пуштана ка потрошачима.

Уредно водонсабдијевање цијелог подручја града очекује се током дана.

Извориште Врело око остало је без струје усљед олујног вјетра који је изазвао кварове на електро-мрежи.