latinica  ћирилица
23/02/2019 |  14:30 ⇒ 16:17 | Аутор: Б92

Бекер: Нисам сигуран да ће Новак оборити Федереров рекорд

Бивши тренер Новака Ђоковића, Нијемац Борис Бекер, није сигуран да ће најбољи тенисер свијета успјети да надмаши рекорд Роџера Федерера од 20 Гренд слем титула.

Бекер, који је у каријери шест пута освајао највеће титуле, каже да много тога мора да се поклопи да би Ђоковић успио у својој намјери.

- Одговор је да постоји могућност да Новак стигне Роџера, али много тога још мора да се догоди. Да, он је освојио три највећа пехара заредом, али је прије тога имао сушан период од двије године - упозорио је Бекер.

Он је такође рекао да је незахвално прогнозирати шта ће се догађати до краја ове сезоне.

- Тенис ће ћудљив и осјетљив, никад не знате шта може да се догоди. Много тога мора да буде на свом мјесту код Новака на приватном и играчком плану - додао је троструки шампион Вимблдона.

Борис каже да је Новак тренутно играч број један и да га радује да је поново у доброј форми.

- За Новака, ово је савршен моменат. У свој је ритму и надам се да се ништа неће догодити у међувремену. Он има шампионски менталитет и то је нешто што не можете да изгубите. Вратиле су му се радне навике, дисциплина, жеља и љубав према игри. Било се само питање када ће опет почети да побјеђује. Када је у свом моду, заиста је веома, веома добар- закључио је Бекер.