latinica  ћирилица
23/02/2019 |  14:41 | Аутор: Б92

Ђорђевић: Знамо шта нам је чинити

Селектор кошаркашке репрезентације Србије рекао је пред одлучујући меч против Израела, да је његов тим свјестан у каквој је ситуацији.
Александар Ђорђевић (архив) - Фото: ТАНЈУГ
Александар Ђорђевић (архив)Фото: ТАНЈУГ

Он је пред одлучујући меч против Израела, додао да тим мора да се фокусира на своју игру и принципе на којима он од почетка инсистира.

- Свјесни смо у каквој смо ситуацији и знамо шта нам је чинити. Са Израелом нас чека најбитнија утакмица, као и прије неколико година када је одлучивао меч посљедњег кола против њих у Београду за пласман на Европско првенство - рекао је Ђорђевић.

Кошаркашка репрезентација Србије у недјељу дочекује Израел у одлучујућој утакмици за одлазак на Свјетски куп који си се ове године одржава у Кини.

Послије пораза од Естоније у Талину, Србија се нашла у истој ситуацији као прије шест година у борби за одлазак на Европско првенство у Словенији. Тада је Србија послије пораза у гостима од Естоније, дочекала Израел у Београду и побједом обезбедила пласман на Евробаскет 2013.

За сигуран пласман на СП, Србија ће морати да савлада селекцију Израела, која такође, у случају побједе, има шансе за пласман на шампионат свијета.

- Сигурно нас чека тврд меч. Они се дижу као репрезентација, имају изузетно квалитетне играче. Треба да се смиримо, анализирамо њихову игру најбоље што можемо, али прије свега морамо да се фокусирамо на нашу игру и принципе на којима од почетка инсистирамо - рекао је Ђорђевић.

У односу на тим који је наступио у Естонији, селектор Ђорђевић ће за меч са Израелом моћи да рачуна и на Николу Милутинова и Владимира Лучића, који су се, послије евролигашких утакмица, придружили националном тиму.

У Београду је и Василије Мицић, али је његов наступ неизвјестан због повреде.

Утакмица се игра у недјељу од 16.00 у дворани "Александар Николић".