latinica  ћирилица
23/02/2019 |  15:50 ⇒ 17:27 | Аутор: СРНА

Велики успјех винара из Српске на сајму "Беовајн"

Винари из Републике Српске освојили су једну златну и двије сребрне дипломе на 10. Сајму вина "Беовајн" у Београду у изузетно јакој конкуренцији регионалних и свјетских произвођача.
Београд - Млађен Цицовић - Фото: СРНА
Београд - Млађен ЦицовићФото: СРНА

Подрум "Аћимовић" из Требиња добио је златну диплому за "Жилавку Аћимовић", берба 2018. године и сребрну диплому за "Шардоне Аћимовић", берба 2017. године, док је Подрум породице Берак из Требиња добио сребрну диплому за "Жилавку", берба 2018. године.

Директор Представнштва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић изразио је задовољство успјехом винара и виноградара из Српске и као посебно значајно истакао то што су они добили прилику да се представе купцима из трећих земаља.

- Општа је оцјена да смо направили одличан посао. На Беовајну је исказан велики интерес за наше произвођаче - рекао је Цицовић.

Он је подсјетио да Представништво Републике Српске у Србији већ пету годину заредом представља произвођаче из Српске на овој манифестацији, што је допринијело њиховој афирмацији и омогућило да потврде квалитет својих производа на тржишту.

Власник подрума "Берак" Александар Берак рекао је Срни да признање које је припало његовој винарији поредставља велики подстицај и "вјетар у леђа" да се развијају и даље.

Он је навео да је у награђену "Жилавку" уткана породична традиција дуга три вијека и љубав према херцеговачкој земљи.

 - Нико од нас не размишља да напусти Републику Српску, јер смо се увјерили да можемо живјети од свог рада, без обзира на невоље које нас могу задесити, као што је ноћашње невријеме - рекао је Берак.

Берак је истакао да је посебно значајно што се његова винарија, која од прошле године своје вино извози и у Данску, представила потрошачима из цијелог свијета.