latinica  ћирилица
03/03/2019 |  14:03 ⇒ 14:03 | Аутор: СРНА

Павић: Џаферовићеве уцјене - блокирање институција БиХ

Предсједник ДНС-а Марко Павић рекао је данас да уцјењивачки став бошњачког члана Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића када је ријеч о формирању Савјета министара значи блокирање институције БиХ и нефункционисање БиХ.
Марко Павић - Фото: РТРС
Марко ПавићФото: РТРС

- Нека се они који нам намећу такву политику замисле шта раде БиХ. Нема смисла то што ради Џаферовић, да уцјењује нечим што треба да буде дио будућих одлука, одлука о формирању Савјета министара - рекао је Павић новинарима у Бањалуци.

Он је поручио да Република Српска има свој пут, своје органе и институције, те да ће наставити да функционише.

Павић каже да се ДНС давно опредијелио за пут према ЕУ и да је заинтересован да све институције у БиХ, па тако и у Републици Српској, то задовоље кроз одговоре на додатна питања и упитнике, те критеријуме које тражи ЕУ.

- Очекујем да наши одговори буду прихваћени и да ће БиХ убрзо добити за један виши ниво у односима са ЕУ - рекао је Павић.

Џаферовић је изјавио да се "не може дати мандат за састав Савјета министара неком ко унапријед каже да неће поштовати законе, одлуке и усвојене политике", те да је питање предаје Годишњег националног плана питања владавине права.