latinica  ћирилица
05/03/2019 |  23:01 ⇒ 23:07 | Аутор: РТРС

Лига шампиона: Ајакс елиминисао Реал

Фудбалери Ајакса направили су велико изненађење у реванш мечу 1/8 финала Лиге шампиона, пошто су надокнадили минус из првог меча у Амстердаму (1:2), побиједивши "галактикосе" са 4:1. Тотенхем бољи од Борусије и у Дортмунду.
Радост фудбалера Ајакса након гола Тадића (фото: twitter.com/afcajax) -
Радост фудбалера Ајакса након гола Тадића (фото: twitter.com/afcajax)

Европа ће послије три године дефинитивно добити новог шампиона! Троструки узастопни шампион "старог континента" Реал Мадрид опростио се од трофеја већ у првој елиминационој рунди, а потпуно заслужено даље иде Ајакс. И у првих 90 минута у Амстердаму били су бољи ривал, али су поражени (1:2), међутим, то их није обесхрабрило, већ су фантастичном игром на "Сантијаго Бернабеу" понизили "галактикосе" остваривши тријумф 4:1.

Блистао је српски интернационалац Душан Тадић, који је још једном показао да је велики играч, јер све "акције копљаника" ишле су преко њега. Уписао је фантастичну асистенцију, и постигао голчину за 3:0 и тада jе већ било јасно за пролаз у 1/4 финале Лиге шампиона. За Ајакс погодили су Зијех у 7. минуту, Нерес у 19, поменути Тадић у 62. минуту, те Шене из слободног ударца у 72. минуту, док је почасни гол за Реал дјело Асенсиа у 70. минуту.

Хари Кејн (фото: twitter.com/spursofficial)

И на "Вест Фалену" је поклекао гигант. Борусија је продубила своју кризу из "Бундеслиге", јачи, бољи, конкретнији био је Тотенхем, који је послије лондонских 2:0 био бољи и у реваншу, минимално, али заслужено (0:1). Тренутак одлуке догодио се у 48. минуту када је погодио Хари Кејн.