latinica  ћирилица
08/03/2019 |  17:45 ⇒ 20:18 | Аутор: РТРС

Београдски матуранти у акцији солидарности

Цијели један разред београдске Десте гимназије тражи посао како би платили путовање својим другарима који за то немају новца.

Све је почело од огласа којег је на друштвеним мржама објавила њихова разредница, а цијела акција је постала ударна вијест готово истог тренутка.

Овај племенити чин први су подржали глумци Милош Биковић и Миодраг Радоњић, који су гимназијалце позвали да им статирају у њиховом новом пројекту.

Како кажу ови ђаци гимназије, која носи име Михајла Пупина, просто су затрпани понудама за различите послове.

- Гледамо да завршимо што више можемо, мада не можемо, тренутно, да свима изађемо у сусрет. Неке, нажалост, морамо да одбијуемо, јер, опет, школа је на првом мјесту - прича рзредница, Драгана Можек.

Са групом ученика разговарали смо управо у тренутку када су се вратили са једног од ових послова.

- Јутрос смо били у старачким домовима, за 8. март смо носили бакама руже. Подијелили смо се и били смо у три дома. Сљедеће недјеље имамо одлазак у зоолошки врт, да чистимо. Има доста акција, каже ученик Сергеј Мунић.

- Људи дају и више новца, јер препознају да радимо неку хуману ствар. Многи су се пријавили да уплаћују хуманитарно, да не радимо ништа, а да нам дају новац. Ми бисмо њих замолили да новац дају болесној дјеци - истакла је ученица Милица Левајац.

Акција ће трајати до краја јуна, а ђаци су убијеђени да ће сви, без изузетака, заједно ићи на екскурзију.