latinica  ћирилица
11/03/2019 |  09:13 ⇒ 10:31 | Аутор: РТРС

Душанка Керкез - Мис бака

Неријетко смо у прилици да чујемо разне приче о дјевојкама које учествују и освајају титуле мис на разним такмичењима љепоте.

Ипак, ријетко ћете чути, не само код нас, већ и у свијету, да постоје избори за мисице старије генерације. Наша екипа разговарала је са Душанком Керкез која је прије неколико година понијела ласкаву титулу Мис баке.

Прије неколико година у Приједору је одржано такмичење за најбољу баку. У јакој конкуренцији пред бројном публиком и стручним жиријем ову ласкаву титулу понијела је управо наша саговорница - Душанка Керкез. Са радошћу се присјетила не само такмичења, већ и тога како је и зашто одлучила да се пријави.

Душанка и у позним годинама има снагу и вољу млађих. Када чујете како изгледа само један њен дан и колико времена посвећује свом здрављу не можете да се не запитате одакле црпи енергију.

Како истиче, године је никад нису спречавале да вјежба, трчи и ради на себи, и наравно резултати нису изостали. А поред свакодневних вјежби Душанка води рачуна и о балансираној исхрани.

- Идем да трчим поред ријеке Сане, обучем тренерку. Док се друге возају у колима и кажу види што је она паметна па ће и по старе дане лијепо изгледати. Тачно, оне су све по сто кила, а ја ево, кад ме моје Сањанке сретну, кажу Душанка ти се ништа не мјењаш - прича Душанка. 

Додаје да кува и то увијек да јој буде свјеже.

- Ништа не стављам у замрзивач, ништа. Што се тиче воћа, то исто волим. Али више волим слатко. Волим колаче да спремам и да једем - каже Душанка.

Признаје да је ипак донекле морала да успори. И поред тога труди се да сваки дан учини занимљивим. Једино што јој повремено недостаје јесте више пажње и друштва, јер како каже самоћа јој најтеже пада.

- Кад сам била млада све сам жељела, и све што сам жељела успјела сам. Младост је младост. А сад у годинама се заборавља. Немам више снаге и моћи толико да могу да радим као што сам радила. Немам године, али се борим - наводи Душанка.

Са својом вољом и снагом, као и самим начином живота бака Душанка је изузетна.

Важно је, каже, испунити сваки дан и у њему уживати колико год је то могуће. Године су, додаје, само број, а ми смо млади онолико колико нам је дух млад.