latinica  ћирилица
11/03/2019 |  09:54 ⇒ 09:57 | Аутор: СРНА

Почела санација основне школе у Масловарама

Замјеном вањске столарије почела је санација зграде Основне школе "Петар Петровић Његош" у Масловарама, у општини Котор Варош.
Почела санација основне школе у Масловарама - Фото: СРНА
Почела санација основне школе у МасловарамаФото: СРНА

Ријеч је о пројекту вриједном 200.000 КМ, а средства је обезбиједила Влада Републике Српске.

Драгана Ђукић, директор Основне школе "Петар Петровић Његош", истакла је да је замјена столарије и крова била неопходна ради уштеде у трошковима гријања.

- Осим наставног процеса, морали смо водити бригу и о здрављу ученика, а дотрајала столарија и оштећени прозори нису могли задржати топлоту у зимским мјесецима. Након завршетка радова, знатно ћемо смањити утрошак енергије и створити нормалне услове за рад - рекла је Ђукићева.

Она је захвалила Влади Републике Српске јер је препознала значај ове установе, која је саграђена почетком осамдесетих година прошлог вијека и неопходна јој је темељна реконструкција за нормално одржавање наставе.

- Замјена крова и спољашње столарије неће утицати на одржавање наставног процеса за 261 ученика и њихове наставнике - додала је Ђукићева.

Извођач радова је предузеће Џена из Градачца, а уколико временске прилике дозволе планирано је да радови буду завршени крајем маја.