latinica  ћирилица
11/03/2019 |  10:02 | Аутор: СРНА

НСРС сутра о Приједлогу закона о играма на срећу по хитном поступку

Народна скупштина Републике Српске требало би сутра да разматра по хитном поступку приједлоге закона о играма на срећу, о измјенама Закона о обновљивим изворима енергије и ефикасној когенерацији, те о измјенама и допуни Закона о високом образовању.
НСРС - Фото: СРНА
НСРСФото: СРНА

Трећа редовна сједница парламента Српске биће настављена сутра расправом о Приједлогу програма рада Народне скупштине Републике Српске за ову годину, најављено је из Народне скупштине Републике Српске.

На дневном реду су и приједлози закона о граду Градишка, те о измјени и допунама Закона о територијалној организацији Републике Српске.

Биће разматрани нацрти закона о ликвидационом поступку, о измјенама Закона о локалној самоуправи, о измјенама и допунама Закона о порезу на добит, о измјенама и допунама Закона о друштвима за осигурање, о измјенама и допунама Закона о унутрашњем платном промету, те о измјенама и допунама Закона о фискалним касама.

Парламент Српске разматраће специјални извјештај институције Омбудсмана за људска права БиХ о стању у области миграција у БиХ.

Пред посланицима ће бити и информација о обавезама које за БиХ и Републику Српску проистичу из процеса придруживања ЕУ са прегледом мјера и активности реализованих током 2018. године, те о оствареним резултатима у приближавању прописа Републике Српске прописима ЕУ.

Сједница је заказана за 10.00 часова.