latinica  ћирилица
11/03/2019 |  10:50 ⇒ 20:59 | Аутор: БЕТА

Миливојевић: Не играм за Србију док је Крстајић селектор

Како да радимо и функционишемо ако нема повјерења и ако се измишљају лажне оптужбе да се покрије сопствени неуспјех – истиче везиста Кристал Паласа.
Лука Миливојевић - Фото: getty
Лука МиливојевићФото: getty

Српски фудбалер Лука Миливојевић рекао је да жели да поново игра за репрезентацију Србије, али да не може док је Младен Крстајић селектор, јер је, како је казао, поново слагао.

- Рекао сам му да као човјеку могу да му опростим. Људски је праштати. Али, имао сам само један захтјев. Нисам тражио јавно извињење како се причало претходних дана, већ сам само тражио да демантује лажи који је изнио о мени. Да јавно оповргне измишљене оптужбе изнесене на мој рачун. Дакле, не да се извини, већ да јавности, људима и навијачима репрезентације каже истину. Не треба мени извињење, већ да се чује истина. Зна и он да су то биле оптужбе без било какве реалне подлоге - рекао је Лука Миливојевић.

Миливојевић је навео да није желио да наставља ту причу, али да је морао да се огласи поводом, како је рекао, "нових лажи" Крстајића на конференцији за новинаре у Старој Пазови.

Играч енглеског Кристал Паласа је казао да је Крстајић са људима из Фудбалског савеза Србије био недавно у Лондону и да је тада рекао селектору да "не може да гура ствари под тепих и пређе преко озбиљних оптужби изнесене на његов рачун". Ријеч је о изјави тадашњег помоћног тренера Милана Обрадовића да Миливојевић прави пуч у репрезентацији, а Крстајић је стао иза тога.

Потом је описао како је текао разговор са Крстајићем у Лондону.

- Стално је понављао да не жели да прича о прошлости, да треба да се окренемо будућности, плановима у овој години, квалификацијама... Слажем се да треба гледати у будућност. Али, тек када се неке ствари рашчисте и када демантује лажи и пљувања по мени. Ја њега послије свега никад нисам јавно пљувао, нити га узимао у уста - рекао је Миливојевић.

Према његовим ријечима, разговор је завршен тако што су се Крстајић и он договорили да селектор изађе у јавност и каже да Миливојевић неће играти за репрезентацију док је он на клупи.