latinica  ћирилица
11/03/2019 |  11:17 | Аутор: СРНА

Објављен позив свим дистрибутерима нафте и нафтних деривата

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске објавило је данас јавни позив свим дистрибутерима нафте и нафтних деривата у Српској за учешће у продаји регресираног дизел горива регистрованим пољопривредним газдинствима за потребе прољетних и јесењих радова у пољопривреди у овој години.
Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде - Фото: РТРС
Министарство пољопривреде, шумарства и водопривредеФото: РТРС

Позив је објављен на интернет страници Министарства, а због хитности реализације ове мјере, како би се што прије почело са продајом регресираног дизел горива пред предстојеће прољетне пољопривредне радове, позив је отворен до 18. марта до 12.00 часова.

- Након што се дистрибутери изјасне да ли прихватају учешће у продаји регресираног дизел горива и потпишу Споразум о пословно-техничкој сарадњи, који је такође објављен на сајту Министарства, Министарство ће сачинити списак овлашћених дистрибутера за продају регресираног дизел горива и исти објавити на својој интернет страници - речено је Срни у овом министарству.

За подјелу регресираног дизел горива ове године биће извдојено седам милиона КМ из аграрног буџета.

Пољопривредници ће имати право на регресирани дизел чија ће цијена бити мања за 0,60 КМ од малопродајне цијене горива, а максимална количина је 100 литара по хектару земљишта.

- Сви диструбутери нафте и нафтних деривата могу извршити увид у јавни позив и преузети Споразум о пословно-техничкој сарадњи са интернет стране Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, гдје имају сва потребна упутства - речено је Срни у ресорном министарству.